Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 09:21 - ПЪЛНЕНО АГНЕ С ДРЕБОЛИИ И БУЛГУР (Родопите)
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2820 Коментари: 0 Гласове:
0



ПЪЛНЕНО АГНЕ С ДРЕБОЛИИ И БУЛГУР (Родопите)

Продукти: агне 1 бр.,
дреболиите на агнето,
пресен кромид лук 10 връзки,
булгур 1 кг (5 чаени чаши),
мазнина 200 г (1 чаена чаша),
червен пипер 10 г (1 супена лъжица),
джоджен,
черен пипер и сол на вкус.

Агнето се измива и се посолява отвътре и отвън. Дренболиите се измиват и се сваряват в подсолена вода. В мазнината се задушва ситно нарязаният лук и се разбърква с червения пипер, а след това се прибавят ситно нарязаните дреболии и джоджен, булгурът, предварително измит и запарен, черен пипер и сол на вкус. С тази смес се пълни агнето. Зашива се коремният отвор, през който е поставена плънката, след което агнето се покрива с булото, листа от лапад и др., за да се предпази от изгаряне, и се пече в пещ, вратата на която се замазва с пръст.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586664
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930